Lockdown: Πως θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι - Όλα τα σενάρια

Ελλάδα
Lockdown: Πως θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι - Όλα τα σενάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναμένεται να γίνει με τις τελετές από το Μάιο

Τα self test πρόκειται να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πλαίσιο για την επανέναρξη διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και μπορεί το ενδεχόμενο της πλήρους απελευθέρωσης της μετάβασης στους ναούς και της συμμετοχής στις θρησκευτικές τελετές, να μην υπάρχει ακόμα στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων, ωστόσο στο πλαίσιο των self test, από τις 12 Απριλίου, ενδέχεται να επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις θρησκευτικές τελετές – οι οποίες σήμερα έχουν απαγορευτεί.

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως, είναι τι θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες που κατεξοχήν τελούνται γάμοι και βαπτίσεις. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι είμαστε μακριά ακόμα από την πλήρη απελευθέρωση των τελετών, εντούτοις, αν το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάσει πτώση τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπονται όλο και περισσότερα άτομα στις θρησκευτικές τελετές.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως αν όλα πάνε καλά, ενδέχεται στα μέσα Μαΐου να φτάσουμε ακόμα και τα 30 ή και 50 άτομα στους ναούς για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και φυσικά την Κυριακάτικη Λειτουργία.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου επομένως, είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε ακόμα και τα 80 ή και 100 άτομα για κάθε τελετή.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι σε κάθε τελετή οι καλεσμένοι ή οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά self test το οποίο και θα επιδεικνύουν.

Με… plan B ο σχεδιασμός των γάμων

Πάντως, όπως αναφέρουν διοργανωτές γάμων, η σχεδίαση των τελετών γίνεται με… plan B. Δηλαδή, σχεδιάζουν… δύο διαφορετικές εναλλακτικές: μία με τον πραγματικό αριθμό καλεσμένων που θέλει το ζευγάρι και μία με βάση τους περσινούς περιορισμούς.

Με πληροφορίες από xristika.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News