Γερμανικές αποζημιώσεις: Νέα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο

Ελλάδα
Γερμανικές αποζημιώσεις: Νέα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικαλούνται δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Στην Ελλάδα που επιμένει στις γερμανικές αποζημιώσεις αναφέρεται ο γερμανικός τύπος. Οι εφημερίδες Frankfurter Allgemeine Zeitung- FAZ και Tagesspiegel από το Βερολίνο έχουν σχετικά δημοσιεύματα και επικαλούνται δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά.

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung - FAZ:

Η Ελλάδα επιμένει στο αίτημα για αποζημιώσεις. Το ότι οι Γερμανοί διέπραξαν σφαγές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι αδιαμφισβήτητο - σε αντίθεση με το ερώτημα αν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία εξακολουθεί να υποχρεούται να καταβάλει οικονομικές αποζημιώσεις. Η Αθήνα επαναλαμβάνει τη θέση της. 80 χρόνια μετά τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση της Αθήνας επανέλαβε το αίτημά της για διαπραγματεύσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις πολεμικές ζημιές που προκλήθηκαν. Λίγο πριν από την επέτειο αυτή την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό από ελληνικής πλευράς. "Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Τα αιτήματα αυτά είναι έγκυρα και ενεργά και θα διεκδικηθούν με κάθε μέσο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλέξανδρος Γεννηματάς στην Deutsche Presse-Agentur όταν ρωτήθηκε. "Οι διαπραγματεύσεις θα συμβάλουν πολύ θετικά στην περαιτέρω προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων".

Δείτε το δημοσίευμα πατώντας (ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την Tagesspiegel:

Τουλάχιστον 289 δισεκατομμύρια ευρώ Η Ελλάδα επιμένει στις αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την άποψη της Ελλάδας, η Γερμανία πρέπει ακόμη να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για τις αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα έχει κλείσει.

Δείτε το δημοσίευμα πατώντας (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News