Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Οι έμποροι εμμένουν στην λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο»

Ελλάδα
Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Οι έμποροι εμμένουν στην λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα τηρήσουμε την νομιμότητα, όμως θα εξεταστούν όλες οι νόμιμες λύσεις»

Τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης αύριο, έδωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Παντελής Φιλιππίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ δήλωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο και γνωστοποίησε ότι «βρίσκονται εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων ωρών, σε σχέση με το αν θα γίνει τελικά δεκτό -ή όχι».

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ των προέδρων οκτώ εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν αύριο οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώτος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. Προσέθεσε πως εξέφρασε στον κ. Σκέρτσο την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη.

Στο μεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζουν και οι έμποροι του δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση συναδέλφων τους στην Πολίχνη να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους αύριο, Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News