Μετακινήσεις με πλοίο: Για ποιους επιτρέπονται

Ελλάδα
Μετακινήσεις με πλοίο: Για ποιους επιτρέπονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις με πλοίο μέχρι τις 12 Απριλίου - Οι εξαιρέσεις

Εξακολουθούν, μέχρι και τις 12 Απριλίου να απαγορεύονται οι μετακινήσεις με πλοίο, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ «απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας».

Ωστόσο, από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μετακινήσεις:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

γ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

δ) Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ε) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

στ) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, εφόσον απαιτείται ραντεβού σύμφωνα με την παρούσα.

ζ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

η) Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News