Έκτακτη σύσκεψη: «Στοπ» σε άνοιγμα λιανεμπορίου - διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Κρήτη
Έκτακτη σύσκεψη: «Στοπ» σε άνοιγμα λιανεμπορίου - διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιβαρυμένη εικόνα Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Πάτρας προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους

Η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με θέμα την επιβαρυμένη εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένες περιοχές της χώρας σε συνάρτηση και με το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο έχει ανακοινωθεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη αλλά και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης βρέθηκαν περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και άλλες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που απασχόλησε λοιμωξιολόγους και υπουργούς ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Ειδικότερα, το άνοιγμα του λιανεμπορίου θεωρείται δοκιμαστικό και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ίσως να συναντηθούν ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ ενδέχεται να συνεδριάσουν εκτάκτως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά και στο Ρέθυμνο, καθώς παρουσιάζει επιβαρυμένη υγειονομική εικόνα τις τελευταιές ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News