«Έρχονται» τα self test – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για σχολεία και λιανεμπόριο

Ελλάδα
«Έρχονται» τα self test – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για σχολεία και λιανεμπόριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα εφαρμόζεται το σύστημα για μαθητές και καθηγητές

Τα self test, τα οποία θα επιτρέψουν να χτυπήσει ξανά το κουδούνι στις σχολικές τάξεις και να ανοίξει το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας ως το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα.

Θα φέρουν τη σφραγίδα της Ελβετικής Roche και μίας Κινέζικης εταιρείας και ο σχεδιασμός είναι μέσα σε 48 ώρες να φτάσουν σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, μέσω του συστήματος διανομής των φαρμακοαποθηκών.

Σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00, ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, θα παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο που αφορά στο πλαίσιο για το πώς θα διανεμηθούν στην Επικράτεια, πως θα χρησιμοποιούνται αλλά και το πως θα επιβεβαιώνεται η χρήση του.

Πως θα εφαρμόζεται το σύστημα για μαθητές και καθηγητές

Για παράδειγμα, όσον αφορά στους μαθητές, τα self test θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΦΜ τους. Θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο με μια έγγραφη βεβαίωση των γονιών τους ότι το τεστ έγινε και είναι αρνητικό.

Παρόμοια η διαδικασία και για τους εκπαιδευτικούς. Και, όπως και οι μαθητές, θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν το self test κάθε Δευτέρα.

Αν κάποιος μαθητής ή καθηγητής βρεθεί θετικός, τότε θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα gov.testing.gr, αν και υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις ως προς αυτό για λόγους προσωπικών δεδομένων. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και θα ακολουθεί και μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού covid_19.

Παράλληλα θα δοθεί στη δημοσιότητα και βίντεο, το οποίο θα δείχνει βήμα – βήμα πώς να το χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Τα πρώτα self test που θα φτάσουν στα φαρμακεία, ο σχεδιασμός είναι να διατεθούν σε μαθητές, καταρχήν της Γ’ Λυκείου, έτσι ώστε να επιστρέψουν στα θρανία στις 12 Απριλίου, αλλά και στους καθηγητές, και στη συνέχεια σταδιακά και προς τις άλλες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Το θέμα του ανοίγματος των σχολείων θα εξεταστεί στη συνεδρίαση των Επιστημόνων την επόμενη Παρασκευή.

Self test στο λιανεμπόριο και σε άλλους κλάδους

Θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο… Ειδικότερα για τους εργαζόμενους, εφόσον το self test βγει θετικό, θα πρέπει να προσκομίσουν στον εργοδότη τους και αποδεικτικό μοριακού τεστ που να επιβεβαιώνει ότι έχει μολυνθεί από τον covid_19.

Με το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων, το self test θα είναι ένα βασικό συμπληρωματικό εργαλείο και για την εστίαση, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, τις μεταφορές (χερσαίες, ακτοπλοϊκές και αερομεταφορές) αλλά και στο χώρο της Δικαιοσύνης (δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: unsplash

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News