Εστίαση: Σύσκεψη σήμερα του Πρωθυπουργού - Ενισχύσεις έως 10.000€ για κάθε επιχείρηση

Ελλάδα
Εστίαση: Σύσκεψη σήμερα του Πρωθυπουργού - Ενισχύσεις έως 10.000€ για κάθε επιχείρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα συμμετέχουν υπουργοί και η Ομοσπονδία Εστιατορικών Επαγγελμάτων

Σύσκεψη στις 4 το απόγευμα θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον κλάδο της εστίασης με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους υφυπουργούς στον πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και 'Ακη Σκέρτσο, τον γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση.

Αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης για τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης στα καταστήματα εστίασης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ και θα αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ. Στόχος του προγράμματος θα είναι οι επιχειρήσεις εστίασης να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης, ώστε να μπορέσουν να εφοδιάσουν τα καταστήματά τους με πρώτες ύλες ενόψει της επαναλειτουργίας. Οι ενισχύσεις, ανά περίπτωση και ανάλογα με τον τζίρο του κάθε εστιατορίου, θα μπορούν να ξεπερνούν ακόμη και τα 10.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - thetoc.gr

(φωτογραφία unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News