Χαρ. Μαμουλάκης: Απαραίτητη η ουσιαστική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

Κρήτη
Χαρ. Μαμουλάκης: Απαραίτητη η ουσιαστική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να υλοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους του ν. Ηρακλείου, τέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ν. Ηρακλείου - ΟΕΒΕΝΗ, στην οποία συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν στην αναγκαιότητα μη επιστρεπτέων ενισχύσεων, διευθέτησης του χρέους της πανδημίας με κούρεμα βασικής οφειλής και διακανονισμό του υπολοίπου στο πλαίσιο των 120 δόσεων που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξης της εργασίας με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων για την επανέναρξη της λειτουργίας τους, αναστολή του πτωχευτικού νόμου, κλπ.

Καυτηρίασε παράλληλα την κυβερνητική πολίτικη, τόσο όσο αφορά τις μέχρι σήμερα ενισχύσεις, οι οποίες κατευθύνθηκαν σε πολύ λίγες και ισχυρές επιχειρήσεις, καθώς και την πολιτική που εφαρμόζεται για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, από την οποία απουσιάζει κάθε δράση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό της ΟΕΒΕΝΗ, στο πλευρό κάθε παραγωγικού φορέα της χώρας, σταθεροί υποστηριχτές των επιχειρήσεων που - παρά το ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας - για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι «αόρατες». Μέσα από το ψηφιακό οδοιπορικό που πραγματοποιούμε σε όλη τη χώρα, μέσω συναντήσεων με φορείς της αγοράς, ακούμε, αφουγκραζόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία τους και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αυτά που για τους κυβερνώντες μπορεί να είναι αδιανόητα, αλλά αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποφύγουμε το διαφαινόμενο κύμα λουκέτων και την εκτόξευση της ανεργίας.».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News