Ελλάδα

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Πιθανές νέες ποινικές διώξεις μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα

Το πόρισμα της ιατροδικαστού έφερε ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού και ενίσχυσε τις υποψίες της οικογένειας για εγκληματική ενέργεια

Θέμα χρόνου είναι το ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα που υπογράφει η κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Σύμφωνα με αυτό ο Βαλυράκης ενδεχομένως να μην χτυπήθηκε στο δεξιό μέρος του κεφαλιού του μονάχα από την προπέλα του σκάφους του, αλλά και από άλλα όργανα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα: «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική (σ.σ. ιατροδικαστική) έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

Το εν λόγω πόρισμα ενισχύει τις υποψίες της οικογένειες που υποστηρίζει εξ αρχής ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και όχι για ατύχημα. Μετά και το ιατροδικαστικό συμπέρασμα δεν αποκλείεται να επιληφθεί ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας αναζητώντας τους υπαίτιους μέσω της τακτικής Δικαιοσύνης, ασκώντας ποινικές διώξεις και διενεργώντας εκ νέου ανακρίσεις προς τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο συμβάν και παίρνοντας πάλι καταθέσεις ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια