Σχολεία: Self test σε μαθητές από 12 ετών και άνω - Μητσοτάκης: Προτεραιότητα σε Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικούς

Ελλάδα
Σχολεία: Self test σε μαθητές από 12 ετών και άνω - Μητσοτάκης: Προτεραιότητα σε Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά συνέπεια, όταν ανοίξουν τα δημοτικά, αυτό θα γίνει χωρίς τη βοήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ

Tην διενέργεια self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα στα φαρμακεία, μελετά το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα δηλώσε στην ΕΡΤ, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, αναφερόμενη στον σχεδιασμό του υπουργείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται να γίνονται self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι. Κατά συνέπεια, όταν ανοίξουν τα δημοτικά, αυτό θα γίνει χωρίς τη βοήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» ανέφερε η κ. Γκίκα. Αν υπάρχει θετικό τεστ θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο, πια. Στην αρχή τουλάχιστον της διαδικασίας όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη, είπε η κ. Γκίκα.

Σχετικά με το Πάσχα, προβλέπεται να γίνουν κανονικά οι δυο εβδομάδες διακοπών και επανέλαβε τον προσανατολισμό του υπουργείου για παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, μεγαλύτερη για το Δημοτικό και μικρότερη για το Γυμνάσιο. Οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα με πέρσι.

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα self test – Προτεραιότητα σε μαθητές Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικούς

Την ελπίδα πως τις επόμενες μέρες θα παραληφθούν τα self test ώστε να δοθούν σε μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα σχολεία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του, την Τετάρτη (31.03.2021) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα self test κορονοϊού, τα οποία θα γίνονται από τον κάθε πολίτη και θα παίρνει ο καθένας ένα δωρεάν κάθε εβδομάδα, θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα self test θα ξεκινήσουν να χορηγούνται «από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία unsplash)

protothema - newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News