Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: Άνοιγμα με περιορισμούς και 13032

Ελλάδα
Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: Άνοιγμα με περιορισμούς και 13032

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία"

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων εξετάζεται το ενδεχόμενο το λιανεμπόριο να ανοίξει με click away σε πρώτη φάση, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καναταλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, λέει… άλλο και αλλάζει τα δεδομένα.

Στην περίπτωση που η επιτροπή των ειδικών δώσει το ΟΚ να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν με click away και το click inside γιατί «στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».

«Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία (click away και click inside) δεν βοηθούν στην παρούσα φάση.

Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία», είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (31.03.2021) στο OPEN.

Το μήνυμα στο 13032 δεν θα έχει κάποιον κωδικό, οι πολίτες θα στέλνουν εκεί μήνυμα με τα στοιχεία τους και θα έχουν τρεις ώρες περιθώριο για να κάνουν τα ψώνια τους.

Πελώνη: Θα βοηθήσει η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

Στην πιθανή απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ..

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ένα σχέδιο στρατηγικής στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας με βάση και το εργαλείο των self test για τον οδικό χάρτη του σταδιακού ανοίγματος της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τόνισε πως η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει.

Σχετικά με το σενάριο που θέλει να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, είπε ότι θα ήταν ένα μέτρο που θα βοηθούσε.

Έκανε λόγο για άνοιγμα ελεγχόμενων δραστηριοτήτων και επανέλαβε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η επαναλειτουργία των λυκείων.

Φωτογραφία: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 Newsit - protothema

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News