Ματίνα Παγώνη: «Να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα»

Ελλάδα
Ματίνα Παγώνη: «Να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε»

«Να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα», τόνισε η κ. Παγώνη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;».

Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τον αριθμό κρουσμάτων που αναμένουμε σήμερα αλλά και το άνοιγμα της αγοράς. Η κ. Παγώνη ανέφερε: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε.

«Δηλαδή δεν θα αλλάξει κάτι όπως κυκλοφορούσε κάποιος μέχρι τώρα, έτσι θα κυκλοφορεί και την επόμενη εβδομάδα που συζητιέται να ανοίξουν τα καταστήματα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και με μέτρα. Θα μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα με διπλή μάσκα και να κάνει τα ψώνια του. Η διαφορά θα είναι ότι θα αισθανθούμε ψυχολογικά καλύτερα. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;».

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να έχουμε seld tests αλλιώς δεν γίνεται. Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο οι γιαγιές και οι παππούδες και θα υπάρχει συνωστισμός. Μπορεί να ανοίξουν τα Δημοτικά και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, για τα παιδιά θα είναι ακόμα και αυτό μια αλλαγή».

Σχετικά με το ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε σήμερα η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι θα κρούσματα θα είναι πάνω από 3.5000. «Είναι κρούσματα από πριν 15 μέρες και ότι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα» ανέφερε η ίδια.

Η κ. Παγώνη μίλησε ακόμα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. «Το 65% των εισαγωγών ήταν νέοι άνθρωποι στη δική μας εφημερία. Και αυτό εξηγείται. Οι μεγάλοι έχουν ήδη κάνει εμβόλια. Οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές στους νέους ανθρώπους. Για αυτό έχουμε και διασωληνώσεις νέων ανθρώπων το πολύ μέχρι 60 ετών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News