Υπαίθρια γυμναστήρια η... «απάντηση» στον κορωνοϊό

Ελλάδα
Υπαίθρια γυμναστήρια η... «απάντηση» στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γεμίζει» με υπαίθρια όργανα γυμναστικής ο δήμος Πεντέλης

Συνεχίζει την εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστηρίων ο δήμος Πεντέλης και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, για άθληση 24 ώρες το 24ωρο, όταν οι συνθήκες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων το επιτρέπουν. Είναι το τρίτο στη σειρά που δημιουργείται, αυτή τη φορά στην πλατεία Αγίου Σύλλα στη Νέα Πεντέλη, με την τοποθέτηση σετ πέντε διπλών οργάνων υπαίθριας γυμναστικής και μονόζυγου, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες εγκαταστάσεις και σε άλλες περιοχές.

Στα υπαίθρια γυμναστήρια της Πεντέλης, οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθλούνται σε όργανα βάδισης, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, πάγκου κοιλιακών, εκτάσεων, βάδισης αέρος και ακόμη σε μονόζυγο και σε παράλληλες μπάρες.

Για τη άθληση με τη χρήση των οργάνων αυτών δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, καθώς λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, κινούνται ταυτόχρονα με την κίνηση του σώματος του αθλούμενου. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται πάνω στα ίδια τα μηχανήματα.

«Η τοποθέτηση των δύο πρώτων υπαίθριων γυμναστηρίων, είχε θετικότατη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη για ποιοτική υπαίθρια άθληση και αυτό έρχεται και καλύπτει ο δήμος σε μεγάλο βαθμό, με το σχέδιό του για τοποθέτηση υπαίθριων γυμναστηρίων», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Το τρίτο γυμναστήριο στην πλατεία Αγίου Σύλλα είναι γεγονός. Τους επόμενους μήνες ακολουθούν και άλλα. Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών, προσφέρουμε συνθήκες ποιοτικής άθλησης για όλους στο δημόσιο χώρο, στις γειτονιές μας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

Από τη δική της μεριά, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον αθλητισμό Κωνσταντίνα Λαζή-Αναγνωστοπούλου τόνισε: «Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη της σωματικής άσκησης των κατοίκων αστικών περιοχών. Προσωπικός μου στόχος, από την πρώτη κιόλας στιγμή που η δήμαρχος μου εμπιστεύθηκε τη θέση αυτή, ήταν να διευκολυνθούν και να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι του δήμου μας, ώστε να εντάξουν την ήπια σωματική άσκηση στην καθημερινότητά τους». Και κατέληξε λέγοντας: «Τα υπαίθρια γυμναστήρια δίνουν σε όλους την ευκαιρία ν' ασκηθούν σποραδικά ή συστηματικά οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Έχουμε προγραμματίσει την τοποθέτηση ενός ακόμη ολοκληρωμένου υπαίθριου γυμναστηρίου, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε την τοποθέτηση τραπεζιών επιτραπέζιας αντισφαίρισης εξωτερικού χώρου και στις τρεις δημοτικές ενότητες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News