Ελλάδα

Εμβολιαστικά κέντρα: Αλλάζουν οι ώρες και ημέρες για τους εμβολιασμούς

Όσα αναφέρονται στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Επιμηκύνεται το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας, σύμφωνα με κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως προβλέπεται στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να λειτουργούν από Δευτέρα έως και Κυριακή και όλες τις αργίες.

Θα λειτουργούν επίσης σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Αναφορικά με τις αμοιβές των εργαζομένων σε αυτά, όσοι απασχολούνται στο νέο ωράριο θα αμείβονται ξεχωριστά, όπως προβλέπει ο νόμος που ισχύει και με βάση τις ώρες εφημερίας.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

«To άρθρο τριακοστό δεύτερο του ν. 4771/2021 (A’ 16) αντικαθίσταται ως ακολούθως: Αρθρο τριακοστό δεύτερο Λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων Για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30.9.2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που καθορίζονται εντός των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Κυριακή (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών, κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων.

Το ωράριο λειτουργίας αυτών ορίζεται σε δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) από τις 07:00 έως τις 22:00. Με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων συμπληρώνονται και ενισχύονται οι παρεχόμενες λοιπές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με απόφαση του Διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ καταρτίζεται μηνιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού των εμβολιαστικών κέντρων, με το οποίο εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη την εβδομάδα από το σύνολο του προσωπικού αυτών.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του ιατρικού προσωπικού κατά τις μη εργάσιμες ημέρες (Σάββατο, Κυριακή και αργίες) οι ώρες απασχόλησης λογίζονται ως ώρες μεικτής εφημερίας και αποζημιώνονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 45 του ν. 3203/2003 (Α’ 295). Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του λοιπού προσωπικού κατά τις μη εργάσιμες ημέρες (Κυριακή και αργίες) εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ν. 4354/2015 (Α’ 176)».

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια