Δώρο Πάσχα: Περικοπές για 650.000 εργαζόμενους - Πότε θα καταβληθεί

Ελλάδα
Δώρο Πάσχα: Περικοπές για 650.000 εργαζόμενους - Πότε θα καταβληθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θα είναι – κατά πολύ – μειωμένο το δώρο Πάσχα

Κατά πολύ μειωμένο αναμένεται να είναι το Δώρο Πάσχα για 650.000 εργαζόμενους, που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε το μέρος που της αναλογεί, να το καταβάλλει σε σχέση με την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα, ή όλο το δώρο Πάσχα θα προκύψει ως ποσοστό των 534 ευρώ που είναι η αποζημίωση σε μηνιαία βάση και όχι επί του όποιου ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για τα μέτρα στήριξης που θα εφαρμοστούν τον Απρίλιο, ειδικά για το δώρο Πάσχα ισχύουν τα ακόλουθα:

Ο υπολογισμός του δώρου Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε με το δώρο Χριστουγέννων:

  • Το κράτος θα συμμετάσχει με αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου και βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
  • Ο εργοδότης θα καταβάλλει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουαρίου-Απριλίου, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Υπενθυμίζεται ότι το δώρο Πάσχα θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

Επίσης πρέπει να δοθεί σε χρήμα και δεν μπορεί να χορηγηθεί σε είδος.

Πηγή: workenter.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News