Βοστώνη: Η Άγκυρα επιχειρεί να ανατρέψει την καθιέρωση της 25ης Μαρτίου στις επετείους που εορτάζονται στις ΗΠΑ

Ελλάδα
Βοστώνη: Η Άγκυρα επιχειρεί να ανατρέψει την καθιέρωση της 25ης Μαρτίου στις επετείους που εορτάζονται στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοχλημένη η Άγκυρα για τη νέα στρατηγική σχέση Αθήνας-Ουάσιγκτον - Καταπέλτης ο γερουσιαστής Ραπτάκης ισοπέδωσε τους Tούρκους στην Βοστώνη!

Μια σκληρή Ελληνοτουρκική κόντρα στη Βοστώνη αποτυπώνει τη σοβαρή ενόχληση της Άγκυρας για τη νέα στρατηγική σχέση Αθήνας και Ουάσιγκτον, η οποία έλαβε ήδη και το προσωπικό αποτύπωμα του Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα στο μήνυμά του για την Επέτειο του 1821δεν περιορίστηκε σε μια εθιμοτυπική παρέμβαση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης, αλλά έκανε σαφή και στοχευμένα βήματα ανάδειξης της αναβαθμισμένης θέσης της Ελλάδας.

Το γεγονός ενισχύεται και με μια σειρά άλλες συμβολικές κινήσεις στις ΗΠΑ, όπως η καθιέρωση της 25ης Μαρτίου ως Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Το σχετικό ψήφισμα μάλιστα (και) στη Γερουσία του State of Rhode Island , που εισήχθη από τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκάλας Γενικής Προξένου στη Βοστώνη, Ceylan Özen Erişen, η οποία με επιστολή – παρέμβασή της στον Πρόεδρο της Γερουσίας Dominick J. Ruggeriο επιχείρησε να εμποδίσει την ανάδειξη της 25ης Μαρτίου στις εθνικές επετείους που εορτάζονται στις ΗΠΑ, γιατί τάχα κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τη “διεθνή ειρήνη και συνεργασία”.

Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στη Βοστώνη, Ceylan Özen Erişen

Η αντίδραση του Λου Ραπτάκη ήταν άμεση και με επιστολή του προς την Πρόξενο της Τουρκίας την επέκρινε δριμύτατα για την “απαράδεκτη πράξη” της, να κάνει μαθήματα για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία στον Πρόεδρο της Γερουσίας, τη στιγμή που η κυβέρνησή της στρέφει ξανά την πλάτη της σε βασικά μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα” και βέβαια “δεν δείχνει να προωθεί τη διεθνή ειρήνη και συνεργασία”.

Φυσικά η επιχείρηση της Κυρίας Ceylan Özen Erişen έπεσε στο κενό…

Πηγή: economico.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News