Ελλάδα

Παπαευαγγέλου για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ: «Προσπαθούν να διαστρέβλωσαν τη δήλωσή μου»

Απάντηση σε όσα «γράφονται» δίνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η δήλωση της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, ένα σκέλος ερώτησης που έγινε από δημοσιογράφο, αφορούσε στους θανάτους εκτός ΜΕΘ, με την καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας να απαντά σε αυτό το κομμάτι λέγοντας.

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών που χάνουν την ζωή τους, εκτός ΜΕΘ. Πολύ μικρό. 20% νομίζω», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου»

Από την πλευρά της, η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσής της σχετικά με τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Πιο αναλυτικά, η κ. Παπαευαγγέλου είπε τα εξής:

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.

Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια