Νέα μέτρα ανακούφισης για εργαζομένους και επιχειρήσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Ελλάδα
Νέα μέτρα ανακούφισης για εργαζομένους και επιχειρήσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θόδωρος Σκυλακάκης: Αυτά που θα ανακοινώσουμε είναι οι συνεχίσεις των μέτρων με βάσει το ότι συνεχίζεται το lockdown

Νέα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων θα ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης.

«Τα περισσότερα μέτρα τα έχουμε ανακοινώσει. Αυτά που θα ανακοινώσουμε είναι οι συνεχίσεις των μέτρων με βάσει το ότι συνεχίζεται το lockdown. Όλα αυτά τα θέματα θα ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας» σημείωσε.

Εντούτοις, δεν απάντησε εάν τα μέτρα ανακούφισης που θα παραταθεί η ισχύ τους είναι μεταξύ άλλων η απαλλαγή ενοικίων, η συνέχιση των αναστολών ή ένας ακόμα κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου. Και τα δημόσια οικονομικά δέχονται πλήγματα. Τα δημόσια οικονομικά κρατούν όρθιο ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας. Ξεπεράσαμε τα 30 δις σε ταμειακές δαπάνες στην διάρκεια της κρίσης» σημείωσε.

«Η έξοδος από τον αναπνευστήρα θα γίνει παράλληλα με μια επάνοδο της ζήτησης σε πάρα πολλούς τομείς. Η επάνοδο της ζήτησης θα επαναφέρει πολλές επιχειρήσεις στην τρέχουσα διαχείριση στην προηγούμενη φάση. Δεν θα τους δώσει τις απώλειες που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα, που σε μεγάλο βαθμό προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε από πλευράς ρευστότητας και ενισχύσεων» πρόσθεσε.

Τεκμήρια και προκαταβολή φόρου

«Όλα τα εισοδήματος που ήρθαν από το κράτος, με βάση την κείμενη νομοθεσία, πρέπει να ερμηνευθούν ως καλύπτοντα τεκμήρια. Τα τεκμήρια δεν αφορούν τιμωρητική πράξη. Έρχονται να προστεθούν εκεί που δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα εισοδήματά σου. Αν πήρες εισοδήματα από το κράτος, μπορείς να τα δικαιολογήσεις» δήλωσε σχετικά με τα τεκμήρια.

Αναφορικά με το τι θα ισχύσει με την προκαταβολή φόρου, προέκρινε την ανάγκη «να τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας για να αποκτήσουμε εικόνα. Κάθε εβδομάδα που περνάει προστίθεται κόστος. Πρέπει να χειριστούμε με προσοχή τα διαθέσιμά μας».

Σχετικά με το τι θα ισχύσει με τις ηλετρονικές αποδείξεις, υπογράμμισε, ότι αυτό θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, ο προϋπολογισμός «έχει υποστεί σοβαρές αλλαγές λόγω των δαπανών και των απωλειών στα έσοδα. Έχουμε ένα θετικό, ότι κουβαλάμε μεγαλύτερο ΑΕΠ από ότι περιμέναμε λόγω μικρότερης ύφεσης», ενώ εκτίμησε ότι το μηνιαίο κόστος από το λουκέτο στο λιανεμπόριο είναι περί το 1,4-14 δις.

Τέλος, υποστήριξε ότι στόχος για τον ελληνικό τουρισμό φέτος είναι να πετύχει «το 40,50,55% του 2019», σίγουρα όμως θα είναι αυξημένος συγκριτικά με το 2020.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Megatv.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News