Lockdown - Εστίαση: Πότε ενδέχεται να ανοίξει; - Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Ελλάδα
Lockdown - Εστίαση: Πότε ενδέχεται να ανοίξει; - Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα έχει τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους επαγγελματίες στον κλάδο της εστίασης προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους», δήλωσε ο Υπουργός.

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, μέσω ΕΣΠΑ, θα έχει τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου και θα είναι ειδικά εστιασμένο για την εστίαση με σκοπό να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου και να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Παράλληλα προβλέπεται και νομοθετική ρύθμιση για τις επαγγελματικές μισθώσεις που λήγουν.

Όπως δήλωσε: «Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα».

«Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά», πρόσθεσε.

Πότε ενδέχεται να ανοίξουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Αν και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει -τυπικά τουλάχιστον- με την προοπτική να επανεκκινήσει η εστίαση στα μέσα Απριλίου, οι εκτιμήσεις, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και το γεγονός ότι έχει μετατεθεί για τον Απρίλιο (5 ή 12 Απριλίου) η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, κάνουν λόγο για άνοιγμα των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ στην καλύτερη περίπτωση τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με πληροφορίες από xristika.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News