25η Μαρτίου - Σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης: «Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους»

Κρήτη
25η Μαρτίου - Σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης: «Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του Κρητικού πιλότου για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένας από τους πιο εμβληματικούς πιλότους ελληνικού F-16, διέσχισε τον αττικό ουρανό και έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας.

Ο λόγος βέβαια για τον Κρητικό σμηναγό Δημήτρη Βολακάκη, που είναι ο παλιότερος της ομάδας «Ζευς» των F-16, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης.

«Από τους απόρθητους ελληνικούς ουρανούς, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουμε μήνυμα περηφάνειας και σιγουριάς. Στα λευκά σύννεφα και πάνω από τις μπλε θάλασσες, απλώνουμε τη γαλανόλευκη και την κάνουμε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας». Αυτό τόνισε σε μήνυμά του ο πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης.

«Τιμούμε τα 200 χρόνια του 1821. Αυτούς που απελευθέρωσαν την πατρίδα και όσους, μετά, την μεγάλωσαν σε όλα: Σε επικράτεια, σε δημοκρατία και ευημερία» ανέφερε ο επισμηναγός.

 «Κρατάμε», συνέχισε, «γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Φρουροί της ανεξαρτησίας και της ειρήνης».

 «Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές! Εκεί αγρυπνούν τα ελληνικά φτερά. Για να μας ταξιδεύουν ενωμένους στον τρίτο αιώνα της ελεύθερης ζωή μας. Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο» καταλήγει στο μήνυμά του ο πιλότος του αεροσκάφους «Ζευς»

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης ενώπιον της πολιτειακής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας στην Αθήνα, την ώρα των πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε και πάνω από την Θεσσαλονίκη.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News