25η Μαρτίου: Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα

Ελλάδα
25η Μαρτίου: Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης «ντύνουν» την πόλη

Το Σύνταγμα, η Ομόνοια και όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ντύθηκαν στα γαλανόλευκα, για την αυριανή μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης «ντύνουν» την πόλη και στέλνουν, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

 «Οι πρόγονοί μας δεν εξεγέρθηκαν απλώς. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους και κρατάμε τα ιδανικά τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος ο οποίος διηύθυνε μια ομάδα 40 ατόμων που στόλισαν τους δρόμους της Αθήνας για την αυριανή μεγάλη επέτειο.

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τμ. Τη σύνθεση δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση.

«Επειδή λείπει ο κόσμος γι' αυτό βάλαμε τις εξέδρες με τις σημαίες. Αντιπροσωπεύουν το κόσμο που θα ήθελε να το δει», συμπληρώνει ο Μάκης Κολλάτος.

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους. Επιπλέον και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωτιστούν, απόψε και αύριο, τα σιντριβάνια της πόλης που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν. Τις εντυπώσεις αναμένεται να «κλέψει» το μεγαλύτερο σιντριβάνι της Αθήνας, στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας θα «τυλιχθεί» από την ελληνική σημαία μέσω τρισδιάστατων εφέ.

Η πόλη όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, είναι έτοιμη για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες. Οι αρμόδιοι εδώ και μέρες φροντίζουν για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News