200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ’21: Το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ελλάδα
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ’21: Το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, θα υποδεχθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την σύζυγό του Άντρη, καθώς και με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση - Εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Τετάρτη 24/3:

11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο

12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη

20:30 Επίσημο Δείπνο

Πέμπτη 25/3:

09:25 Τελετή κατάθεσης στεφάνων

10:00 Παρέλαση

11:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News