1.935 προσλήψεις υγειονομικών και διοικητικού προσωπικού - Ολόκληρη η προκήρυξη

Ελλάδα
1.935 προσλήψεις υγειονομικών και διοικητικού προσωπικού - Ολόκληρη η προκήρυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκειμένου να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ της χώρας

1.935 υγειονομικούς προσλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των ΔΥΠΕ.

Πρόκειται για πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Από το Υπουργείο ζητούνται:

  • Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) - 942 θέσεις
  • Κλάδων/Ειδικοτήτων: Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής/Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ή Παθολογίας/Εσωτερικής Παθολογίας και Παιδιατρικής
  • Β’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) - 993 θέσεις
  • Κλάδων/Ειδικοτήτων: Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Διοικητικού – Οικονομικού, Επισκεπτών-τριών Υγείας,

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη, στην περίπτωση που θέσεις της κατηγορίας:

ΠΕ κλάδου Νοσηλευτικής δεν καλυφθούν από πτυχιούχους ΠΕ θα καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής και στην περίπτωση που επίσης δεν καλυφθούν οι θέσεις από πτυχιούχους ΤΕ Νοσηλευτικής θα καλυφθούν από υποψήφιους κατηγορίας ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών,

ΠΕ κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών δεν καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΠΕ, θα καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΤΕ κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών,

ΠΕ κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού δεν καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΠΕ, θα καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΤΕ κλάδου Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και στη συνέχεια αν δεν καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΤΕ κλάδου Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, θα καλυφθούν από υποψήφιους κατηγορίας ΔΕ κλάδου Διοικητικών Γραμματέων.

Υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 09:00 και λήγει τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 23:59 . Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

Ο Αριθμός Πρωτοκόλλου Ηλεκτρονικής Αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της Αίτησης μετά από την οριστική υποβολή της. Επιβεβαίωση της υποβολής αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που δήλωσε ο υποψήφιος στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης. Παράλληλα η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται και σε εκτυπώσιμη μορφή.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση και για θέσεις μόνο μιας κατηγορίας εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ) και ενός μόνο κλάδου και δήλωσης έως και πέντε (5) κωδικών θέσεων με σειρά προτίμησης. Η υποβολή περισσότερων των μια αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών εκπαίδευσης, κλάδων και ειδικοτήτων συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Επισήμανση: Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης ανήκει αποκλειστικά στον υποψήφιο.

Το αντικείμενο εργασίας «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)»

Η δράση «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)» παρέχει καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ΠΦΥ για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης των ΤΟΜΥ χωρίς διακρίσεις και συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία (Reducing Health Inequalities). Το νέο μοντέλο υπηρεσιών στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο ΕΣΥ μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι τα Νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες ΠΦΥ. Το νέο σύστημα ΠΦΥ αναπτύσσεται σε επίπεδο κοινότητας.

Οι ΤΟΜΥ συγκροτούνται, ως διεπιστημονικές ομάδες, σύμφωνα με άρθρο 106, Ν4461/2017 με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αποτελούμενες από προσωπικό έως 12 ατόμων, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας, ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, το έργο που παρέχεται από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ. Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στελεχώνονται από επαγγελματίες υγείας και λοιπό προσωπικό, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (άρθρο 106 Ν4461/2017) (ή με μετακίνηση προσωπικού σύμφωνα με αριθ. Γ1α/Γ.Π.οικ.87406/24-11-2017 ΥΑ περί καθορισμού τρόπου λειτουργίας).

Αναφορικά με την επάρκεια των υποδομών των ΤΟΜΥ, προβλέπεται με ευθύνη των ΥΠΕ, η εύρεση και διασφάλιση της στέγασης αυτών, καθώς και η διασφάλιση του αναγκαίου βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, εξοπλισμού γραφείων και επίπλωσης, αλλά και εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με το συνολικό πλάνο σχεδιασμού στο σύνολο των επτά ΥΠΕ, με χωροθέτηση στις 13 Περιφέρειες της χώρας, λειτουργούν μέχρι σήμερα 127 ΤΟΜΥ από τις 239.

Συγκεκριμένα κάθε Τ.ΟΜ.Υ. αποτελείται κατ’ ελάχιστον από έναν (1) Ιατρό Γενικής Ιατρικής/Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ή Παθολογίας/Εσωτερικής Παθολογίας ή Παιδιατρικής, έναν (1) ΠΕ Νοσηλευτικής ή ΤΕ Νοσηλευτικής ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας και έναν (1) ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ή ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας ή ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Κατ’ ανώτατο κάθε Τ.ΟΜ.Υ. αποτελείται από:

  • Τέσσερις (4) ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής/Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ή Παθολογίας/Εσωτερικής Παθολογίας.
  • Έναν (1) ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής.
  • Δύο (2) ΠΕ Νοσηλευτικής, εν ελλείψει αυτών, ΤΕ Νοσηλευτικής και εν ελλείψει αυτών ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.
  • Δύο (2) ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας.
  • Έναν (1) ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας (Κοινωνικών Λειτουργών) και εν ελλείψει αυτών ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας (Κοινωνικών Λειτουργών).
  • Δύο (2) ΠΕ Διοικητικού/Οικονομικού, εν ελλείψει αυτών ΤΕ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και εν ελλείψει αυτών ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News