Ανοιχτά από σήμερα κομμωτήρια - Τι ισχύει με sms και μετακινήσεις

Ελλάδα
Ανοιχτά από σήμερα κομμωτήρια - Τι ισχύει με sms και μετακινήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγουν από σήμερα και αρχαιολογικοί χώροι

Από σήμερα,  22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης αλλά και ο αρχαιολογικοί χώροι

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ) αλλά και των αρχαιολογικών χώρων, είναι οι βασικές αλλαγές που ισχύουν στα μέτρα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου εν μέσω lockdown.

Το άνοιγμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έρχεται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των πολιτών που έχουν κουραστεί έπειτα από έναν χρόνο κορονοϊού, αλλά και σε μία περίοδο που τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη και οι διασωληνωμένοι καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ.

Φυσικά η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κλπ).

Η μετακίνηση σε κομμωτήρια πραγματοποιείται με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033 ακόμα και για διαδημοτική μετακίνηση όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημείωσε το υπουργείο.

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι αρχαιολογικοί χώροι

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν τι πύλες τους οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Οπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι θα υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Φυσικοί οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.

Ανοίγουν πάρκα και παιδικές χαρές

Παράλληλα από το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες.

Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 και η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

Αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή περιλαμβάνονται τα εξής:

Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ) από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Επιτρέπεται το ψάρεμα -ερασιτεχνική αλιεία- για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλη την επικράτεια στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος σε πλήρη ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια -κάτι που ισχύει και για την ενιαία πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί σε όλη την επικράτεια.

Τι θα γίνει με τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο και τους κωδικούς «2» και «6»

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι ενεργοποιήθηκε η «βαλβίδα εκτόνωσης», οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033.

Ο λόγος είναι, όπως είπαν, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει μέχρι στιγμής να αποδίδει, οπότε και παρατάθηκε. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο. 

Εξαίρεση όπως προαναφέρθηκε η μετακίνηση εκτός δήμου για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με κωδικό 6 και sms στο 13033.

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του. Οπότε, αυτό το μήνυμα θα στέλνουν οι πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, κ.λπ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News