Μητσοτάκης για επίταξη ιδιωτών γιατρών: «Αν χρειαστεί θα το κάνω»

Ελλάδα
Μητσοτάκης για επίταξη ιδιωτών γιατρών: «Αν χρειαστεί θα το κάνω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και για την αστυνομική βία

Για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα - και όχι μόνο - έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

«Περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας… Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές». υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Μην ξεχνάμε ότι παρά τις δυσκολίες η χώρα μας τα έχει καταφέρει συνολικά καλύτερα από ότι άλλες χώρες, με πιο οργανωμένα και καλά χρηματοδοτημένα συστήματα υγείας».

Αυστηρό μήνυμα

Ο πρωθυπουργός απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ, σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

«Προτιμούμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φουλ επίθεση σε Τσίπρα

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει ότι με την πρόταση του για μορατόριουμ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι «θέλει την δημοκρατία σε καραντίνα», επικρίνοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις.

«Πρώτος ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα των διαδηλώσεων… Πρόκειται για μια κυνική επιλογή που υποτάσσει τη δημόσια υγεία στο κομματικό συμφέρον. Για να υπάρξουν νέοι "αγανακτισμένοι" ας πολλαπλασιαστούν οι διασωληνωμένοι. Αυτό σημαίνει στην πράξη η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ», είναι η δηκτική αναφορά του πρωθυπουργού.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την συνεχιζόμενη κριτική του Αλέξη Τσίπρα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει: «Την ώρα που η Ελλάδα εμβολιάζεται και χτίζει τείχος ανοσίας, εκείνος οικοδομεί το δικό του τείχος ανοησίας. Επιμένει να πολεμά όχι μόνο τον κλάδο του τουρισμού και τους εργαζόμενους αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά. Πολεμά δηλαδή την ίδια του την πατρίδα.

Η αστυνομική βία και το μήνυμα στους νέους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντικρούει την κριτική περί ανοχής στην αστυνομική βία:

«Δεν μπορεί να εξισώνει κανείς κάποια μεμονωμένα περιστατικά με την ανοχή στην οργανωμένη βία… Ούτε να εξισώνεται η αστυνομική βία με τον κουκουλοφόρο που ρίχνει τη μολότοφ… Δεν κουνώ το δάχτυλο αλλά ανοίγω τα αυτιά μου για να ακούσω τους νέους. Να υποδεχθώ τη γόνιμη αμφισβήτησή τους. Αλλά όχι την καταστροφή και την τυφλή βία».

Υπεραμύνθηκε δε των κυβερνητικών χειρισμών στην υπόθεση της απεργίας πείνας του πολυϊσοβίτη καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η Δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του. Διαφορετικά, θα είχαμε μια σημαντική έκπτωση στην ισονομία και στο Κράτος Δικαίου.Κάτι το οποίο προσωπικά δεν θα δεχόμουν να συμβεί ποτέ», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει με κάθετο ύφος τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας», σημειώνει.

Όπως αναφέρει:

«Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολιτική μας και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάπτυξη της χώρας. Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να θέσω το ειλικρινά το ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πορεία. Εάν θέλουν να τη συνεχίσουμε πιο δυναμικά και με καλύτερα αποτελέσματα ή αν θα πάρουν το ρίσκο να τη διακόψουν».

«Άλματα προόδου»

Εκφράζει δε την βεβαιότητά του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει τον πήχη για την μετά-Covid εποχή: «Η πρόκληση αμέσως μετά την πανδημία είναι να μη κάνουμε, απλά, μερικά βήματα βελτίωσης. Αλλά πολλά γενναία άλματα προόδου», είναι η αποστροφή του πρωθυπουργού.

Πηγή: cnn.gr

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News