Lockdown: Τα μέτρα που «κλειδώνουν» στην σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων

Κρήτη
Lockdown: Τα μέτρα που «κλειδώνουν» στην σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που καταγράφονται οι διαφωνίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να εισηγηθούν στοχευμένα μέτρα «αποσυμπίεσης» για την καθημερινότητα των πολιτών, παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αυτό που φαίνεται να κλειδώνει σαν εισήγηση, είναι η επέκταση του ωραρίου μετακίνησης των πολιτών ιδίως τα Σαββατοκύριακα, μέχρι τις 9 μ.μ.

Σε αυτό το μέτρο φαίνεται πως συμφωνεί η πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων, όμως για τα υπόλοιπα υπάρχουν διαφωνίες, με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν πως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν περαιτέρω χαλάρωση.

Η εισήγηση που φαίνεται πως κλείδωσε, είναι να επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών με τον κωδικό 6 μόνο στον ίδιο δήμο τελικά, όμως και με την χρήση αυτοκινήτου. Αυτό που εξετάζεται, είναι να μπει «κόφτης» στο πόσες φορές την ημέρα θα μπορούν να πολίτες να στείλουν το παραπάνω μήνυμα.

Παράλληλα, τα κομμωτήρια δεν αποκλείεται να ανοίξουν ακόμη και από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου και από Δευτέρα στην συζητήση βρίσκονται τα κέντρα περιποίησης και αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία, αρχαιολογικοί χώροι, παιδικές χαρές αλλά και να επιτραπέι το ψάρεμα.

Το λιανεμπόριο φαίνεται να παίρνει παράταση μιας εβδομάδας λόγω των επιδημιολογικών στοιχείων, με πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα με click in shop της αγοράς την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν και οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, που πάντως αυτή την φορά αναμένεται να ανοίξουν αντίστροφα, με τα Λύκεια δηλαδή να έχουν προτεραιότητα, καθώς παραμένουν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστά.

Το «πράσινο φως» για την εστίαση φαίνεται να παραμένει… μακριά και τοποθετείται χρονικά στα μέσα Απριλίου, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News