Ελλάδα

Αρ. Πελώνη: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00 δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση»

Μίλησε για αναπροσαρμογή και όχι χαλάρωση μέτρων

Για αναπροσαρμογή μέτρων μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη η οποία παραδέχτηκε ότι κάποια από αυτά απέτυχαν.  "Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων. Δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα, είναι η λάθος ορολογία". Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο "Θέμα 104,6" η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε πως είναι "η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας".

"Άρα, μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού", συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

"Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές και να διορθωθούν επιμέρους μέτρα που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν". Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ως παράδειγμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, "δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες".

Στη συνέχεια η κ. Πελώνη αναφέρθηκε σύμφωνα με το thetoc.gr στο ότι η μέρα μεγαλώνει, αλλάζει ο καιρός, είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για να μεταφερθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, τόνισε υπόψιν θα πρέπει να ληφθεί και ο παράγοντας των εμβολιασμών που χτίζει το τείχος ανοσίας, ενώ, όπως είπε, το αποτύπωμα του εμβολιασμού φαίνεται ήδη, καθώς μειώνονται οι νοσήσεις στους πολίτες 80 ετών και άνω.

"Δικαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca με την χθεσινή απόφαση του ΕΜΑ που επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό", είπε, ενώ σημείωσε ότι σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου και όπως, είπε, "έχουν φύγει τα πρώτα sms". Τέλος, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 1 εκατομμύριο πολίτες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια