Lockdown: «Έρχονται» «έξυπνα» μέτρα για μερικό άνοιγμα της αγοράς

Ελλάδα
Lockdown: «Έρχονται» «έξυπνα» μέτρα για μερικό άνοιγμα της αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επικρατέστερα σενάρια για τη μερική άρση του lockdown

Την ελάφρυνση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα προανήγγειλε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο CNN ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εν λόγω ελαφρύνσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι - μέχρι στιγμής - δεδομένο, καθώς οι Ειδικοί της Επιτροπής αναμένεται να μελετήσουν το πρωί της Παρασκευής όλα τα στοιχεία και να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν «φωνές» εντός της Επιτροπής που αναφέρουν πως πρέπει να περιμένουμε για την ελάφρυνση των μέτρων.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα:

  • Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων το πρωί της Παρασκευής, στο τραπέζι θα «πέσει» να ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και περιποίησης νυχιών, καθώς και βιβλιοπωλεία το πρωί της Δευτέρας.
  • Παράλληλα, συζητάται η πρόταση να ανοίξουν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου τα καταστήματα με τη μέθοδο του click in shop και μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.
  • Ενδέχεται, επίσης, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου να μειωθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και, έτσι, η απαγόρευση να ισχύει μετά τις 9 το βράδυ.
  • Μεταξύ των μέτρων που πρόκειται να συζητηθούν είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με τον Κωδικό 6 στο 13033.
  • Αναφορικά με τα Σχολεία δεν αναμένονται ανακοινώσεις, καθώς το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως - αυτή τη φορά - θα προηγηθεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων και, έπειτα, θα ακολουθήσουν και τα Δημοτικά.
  • Τέλος, αναφορικά με την εστίαση, ενός από τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπάρχουν πληροφορίες πως ενδέχεται να ανοίξει το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου. Ωστόσο, αυτό που συζητάται είναι η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης και με περισσότερους ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News