Κορωνοϊός: Η πρόταση του υπ. Ανάπτυξης για την άρση του lockdown

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Η πρόταση του υπ. Ανάπτυξης για την άρση του lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μονόδρομος το άνοιγμα» λένε οι άνθρωποι της αγοράς

Η  πρόταση που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία της οικονομίας παρουσιάστηκε στην εκπομπή  η «Κοινωνία Ώρα MEGA» .

Ειδικότερα, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

  • Κομμωτήρια
  • Κέντρα αισθητικής
  • Κέντρα περιποίησης άκρων

Μάλιστα, το υπουργείο προτείνει να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.

Για την Δευτέρα 29 Μαρτίου έχει προταθεί καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.

Παράλληλα, για το λιανεμπόριο, οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» και με το ονοματεπώνυμο μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε.

Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης, και έτσι δεν θα λάβουν το «οκ».

Σε ότι αφορά στον κλάδο της εστίασης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλους, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου.

Πάντως, σε πρώτη φάση, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Το άνοιγμα του Τουρισμού επισπεύδει τη λειτουργία της Εστίασης» δήλωναν αρμόδιοι παράγοντες.

Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

«Το άνοιγμα της αγοράς με προσεκτικό τρόπο θα βοήθαγε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο που δεν αντέχει άλλο μέσα. Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα να στηρίξει την αγορά. Η 6η και η 7η επιστρεπτέα ήταν μικρότερες από την 5η» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Όταν τελειώσουν οι αναστολές και οι επιστρεπτέες το μέγεθος της καταστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεται κανείς» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το άνοιγμα της αγοράς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου : intime

Megatv.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News