Άρση lockdown: Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των ειδικών

Ελλάδα
Άρση lockdown: Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των ειδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Δεν θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων το πρωί της Τετάρτης. 

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και, σύμφωνα με τον ιστότοπο ethnos.gr, όποια μέτρα θα ισχύσουν για την άρση του lockdown, θα εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναβάλλεται για την Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή αυτά της Δευτέρας, της Τρίτης, της Τετάρτης και της Πέμπτης με δεδομένο, όμως, ότι οι διασωληνωμένοι είναι πάνω από 600 ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν γεμίσει.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει την σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε αξιολόγηση των μέτρων, προκρίνοντας κάποιες αλλαγές.

Υπάρχουν, ωστόσο, διιστάμενες απόψεις όσον αφορά στην ορθότητα του ανοίγματος ορισμένων δραστηριοτήτων.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είμαστε ακόμα στην κορύφωση των κρουσμάτων» και πρόσθεσε ότι η τάση είναι αυξητική «λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι τα κρούσματα -έως τις 25 Μαρτίου– «κατά μέσο όρο θα φτάσουν το επίπεδο του 2ου κύματος», οπότε ήταν περί τα 3.000 ημερησίως. Σημείωσε δε ότι «αν δεν βάλουμε μυαλό, θα πάμε παραπέρα», εννοώντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη έξαρση.

Αναφορικά με τα σενάρια ανοίγματος οικονομικών δραστηριοτήτων, ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Ή το κάνεις με ασφάλεια ή δεν το κάνεις», υπογραμμίζοντας ότι για να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση «πρέπει να έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα υποδομής».

Τα σενάρια για τη σταδιακή άρση του lockdown

  • Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ, από 7 που ισχύει μέχρι τώρα.
  • Τέλος στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, όπως είχε προκύψει από την τελευταία αυστηροποίηση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, δεν εξετάζεται άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Όσον αφορά στους υπόλοιπους κλάδους, ο στόχος που έχει τεθεί για το λιανεμπόριο είναι η 29η Μαρτίου, με καθαρό «αστερίσκο» πάντοτε να καταγραφεί μια επιπεδοποίηση της πανδημίας.
  • Tα σχολεία και η εστίαση είναι βέβαιο πως προγραμματίζονται για τον Απρίλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News