Ελλάδα

Δ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει εμπλακεί στην πανδημία»

«Ο Μητσοτάκης κορωνογλέντι στην Ικαρία, ο Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη»

“Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες της για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας, για την τεράστια ύφεση στην οικονομία και για την κρίση Δημοκρατίας την οποία αντιμετωπίζει η χώρα”, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα” 90.4 FM Πειραιά.

“Στο πλαίσιο αυτό”, πρόσθεσε, “εφευρίσκονται διάφορες ανοησίες σαν αυτές που λέει ο κ. Γεωργιάδης περί δήθεν σκόπιμης διασποράς του ιού από την Αριστερά”.

“Τα νοσοκομεία της Αττικής πιέζονται σε τραγικό βαθμό”, τόνισε, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αρνείται να προχωρήσει σε  ουσιαστική επίταξη ιδιωτικών κλινικών. “Η μέχρι τώρα συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια κοροϊδία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας ότι “με τους όρους που βάζουν οι ιδιώτες για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς, στην πραγματικότητα κάνουν επιλογή ασθενών”.

Αναφερθείς στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι “η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί η αστυνομία να αυθαιρετεί και να ξυλοκοπεί πολίτες και παρ’ όλα αυτά η κοινωνία να κάθεται στα αβγά της”. “Στις δημοκρατίες όμως δε συμβαίνει αυτό”, πρόσθεσε. Σημείωσε μάλιστα ότι “υπάρχει πλήθος καταγγελιών για άσκηση αστυνομικής βίας μετά την κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Τρίτη και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, καταγγελίες που πρέπει οπωσδήποτε να διευρευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, όχι από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Χρυσοχοΐδη”.

Στηλίτευσε, δε, το γεγονός ότι “ενώ η κοινωνία περνά τόσο δύσκολα, ο κ. Γεωργιάδης ανακοινώνει ότι σπάει το lockdown και πηγαίνει σε βαφτίσεις, ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει σε κορωνογλέντι στην Ικαρία και μετά από αυτά, περιμένουν οι πολίτες να μην αντιδρούν”.

Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε “fake news” τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι έχει δώσει μέχρι στιγμής 24 δις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. “Η κυβέρνηση έχει αναστείλει την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών -κάτι που στην ουσία δεν αποτελεί δαπάνη- και έχει δώσει δάνεια”, επισήμανε, λέγοντας ότι “στην πραγματικότητα οι πρόσθετες δαπάνες για την αντιμετώπιση όλης αυτής της κρίσης δεν ξεπερνούν τα 5 με 5,5 δις”.

“H κυβέρνηση συνεχίζει με την ίδια στρατηγική που είχε από το Μάρτη και η στρατηγική αυτή έχει αποδειχτεί εγκληματική, έχει οδηγήσει σε τεράστια ύφεση και διακινδυνεύουμε πλέον να μπούμε σε μια νέα δίνη κρίσης χρέους”, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει την αναστολή των δημοσιονομικών περιορισμών που ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κάνει γενναίες δαπάνες”, σημείωσε, λέγοντας ότι “διαφορετικά, η ύφεση θα μεγαλώνει”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο ανεπίστρεπτης φθοράς, οπότε ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αναζητά ένα παράθυρο διεξόδου προτού η κυβέρνηση καταρρεύσει ολοκληρωτικά”. “Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα έτοιμος για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο”, τόνισε. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιτική πρωτοπορία στη χώρα. Έχει ολοκληρώσει τις συνδιασκέψεις του σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν γίνει με διαδικτυακό τρόπο, μαζικότερες από ποτέ. Οι σύνεδροι που συμμετείχαν υπερβαίνουν τις 10.000. Επομένως, το κόμμα βρίσκεται σε θέση μάχης”, επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι και μια ευκαιρία για να μετατρέψουμε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης, για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η χώρα”, κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης κορωνογλέντι στην Ικαρία, ο Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη»

Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα τα ρίχνει στον κ. Χαρδαλιά για την «ειδική άδεια για βάπτιση» που παρουσίασε για να δικαιολογήσει την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε σήμερα πως «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο».

Περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Χαρδαλιά να συνεννοηθούν και να μας πουν:

- Πόσες αντίστοιχες ειδικές άδειες για βαπτίσεις έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από την ΓΓΠΠ εν μέσω λοκντάουν;

- Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης που κατατέθηκε στην ΓΓΠΠ και ποιος αυτός της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορωνογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια