Κορωνοϊός: «Ο κλάδος των κουρέων και κομμωτών εκπέμπει “SOS”»

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Ο κλάδος των κουρέων και κομμωτών εκπέμπει “SOS”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη με την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κουρέων και κομμωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης εργασίας της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας, με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, τους αν. Τομεάρχες Χάρη Μαμουλάκη και Γιάννη Σαρακιώτη, καθώς και τον Βουλευτή Διονύση Καλαματιανό.

«Η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών που έχει επιφέρει η πανδημία στον κλάδο των κουρέων και κομμωτών, έναν κλάδο που βρίσκεται για πολύ μεγάλο διάστημα σε αναστολή λειτουργίας, είναι δεδομένη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τη στιγμή που ο κλάδος εκπέμπει SOS, η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά κάθε πρότασή μας για εξειδίκευση των μέτρων και ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παραμένοντας αποκομμένη από την πραγματικότητα. Αυτή η τακτική όμως, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα και ανεργία.».

 Τα μέλη της ομοσπονδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους, γιατί παρά την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων από τις επιχειρήσεις του κλάδου, η Κυβέρνηση επιλέγει την αναστολή της λειτουργίας τους. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται εκτεταμένη παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον, που εκτός από φοροδιαφυγή οδηγεί και σε υγειονομικό κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, επισήμαναν το αίτημα τους για μείωση του ΦΠΑ, αλλά και την επανένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη θέσπισης ειδικού θεσμικού πλαισίου για την πώληση προϊόντων με την επισήμανση "μόνο για επαγγελματική χρήση", τα οποία πωλούνται ευρέως σήμερα στην αγορά, δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Τέλος, τα μέλη της ομοσπονδίας χαρακτήρισαν ελλιπή τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για τον κλάδο, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν δικαιούνται  ούτε ελάφρυνση ενοικίου ούτε να βάλουν τους εργαζόμενους τους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, σε περίπτωση αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας λόγω κρούσματος covid.

Στη συζήτηση συμμετείχαν από την K.O.K.K.K.E. η Πρόεδρος Μαρία Σωτηροπούλου, ο Αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Συργανίδης, ο Ταμίας Γιάννης Διονυσόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Μεζίνης.

Φωτογραφία: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News