Νίκη Κεραμέως: Καμία εισήγηση για άνοιγμα σχολείων – Τι είπε για παράταση της σχολικής χρονιάς

Ελλάδα
Νίκη Κεραμέως: Καμία εισήγηση για άνοιγμα σχολείων – Τι είπε για παράταση της σχολικής χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός αναφέρθηκε στα θέματα που "καίνε" γονείς και σχολική κοινότητα

Κανένα νεότερο δεν υπάρχει για τα σχολεία στις περιοχές που παραμένουν κλειστά, καθώς τα στοιχεία είναι δυσοίωνα. Σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός του Ιουνίου και σε καμία περίπτωση τον Ιούλιο, άφησε η Νίκη Κεραμέως. Μια πιθανότητα που εξάλλου έχει αναφερθεί και στο παρελθόν από την υφυπουργό.

"Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές, θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η σχολική χρονιά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Θυμίζω ότι στην Γ' Λυκείου που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αρκετά νωρίς μειώσαμε σημαντικά την εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις" ανέφερε.

Κάθε ημέρα διαδήλωσης απομακρύνει το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως κάθε ημέρα διαδήλωσης απομακρύνει την επιστροφή στην κανονικότητα όπως το άνοιγμα σχολείων. Σημείωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους ειδικούς, ότι οι ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα κάθε μέρα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο:

"Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λεω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα" ανέφερε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως θωρακίζεται η διαδικασία για τις προφορικές εξετάσεις στο πλαίσιο των Πανελλαδικών: "Υπήρχε μια πατέντα βάση της οποίας λίγο πριν τις εξετάσεις εμφανίζονταν πάρα πολλοί με στραμπουλήγματα, βάσει του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου μπορούσε κανείς μόνο με αυτό το στραμπούληγμα να πάει να δώσει προφορικά εξετάσεις. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σύστημα για το οποίο πρέπει να είμαστε όλη η χώρα υπερήφανοι, όλες οι κυβερνήσεις το έχουν υπηρετήσει απόλυτα και είναι ένα σύστημα πλήρως αδιάβλητο. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε αυτή τη διαδικασία, να πούμε ξεκάθαρα ποιες περιπτώσεις βάσει ιατρικής γνωμάτευσης μπορούν να οδηγήσουν, εφόσον έχεις προσωρινή αναπηρία άνω του 67%, σε προφορικές εξετάσεις κατά τα λοιπά όμως κάθε άλλο στραμπούληγμα και τενοντίτιδες κοκ οδηγούν προφανώς είτε σε γραπτές εξετάσεις είτε σε εξετάσεις επαναληπτικές κάποιους μήνες αργότερα".

Στο ΑΠΘ εφαρμόστηκε ο νόμος

Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ξεκινά εκ νέου την λειτουργία του καθώς είχε διακοπεί κάθε διοικητική λειτουργία δήλωσε η υπουργός: "Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο . Ήδη το πανεπιστήμιο ξεκινάει εκ νέου τη λειτουργία του και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς εξαιτίας της κατάληψης είχε φτάσει σε σημείο να πρέπει να διακόψει κάθε διοικητική του λειτουργία με απόφαση Συγκλήτου. Για παράδειγμα δεν μπορούσε το Αριστοτέλειο να ολοκληρώσει την κινητικότητα των υπαλλήλων που γίνεται για όλους τους φορείς του δημοσίου επειδή τελούσε σε κατάληψη. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο και ο νόμος εφαρμόζεται" είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε αδιανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση. Κατηγόρησε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έκνομες ενέργειες που υποστήριζαν την κατάληψη στο ΑΠΘ και για τις δηλώσεις τους ότι θα αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κυρίτση "ότι με αστυνομία στα πανεπιστήμια κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης" ανέφερε: "Τη θεωρώ θλιβερή, τη θεωρώ διχαστική, τη θεωρώ πολωτική και πραγματικά περιμένει κανείς από την αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει μια στάση ευθύνης πόσο μάλλον εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης για την οποία όλος ο πληθυσμός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα ότι υπάρχει κόπωση από όλο το πληθυσμό, όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες είμαστε όμως στην τελική ευθεία και αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε να τις θωρακίσουμε όλοι μαζί. Αλλά κάθε μέρα που γίνεται και από μια διαδήλωση αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα και πόσο μάλλον εν προκειμένω και στο άνοιγμα των σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο".

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News