Ν. Ηλιόπουλος: «Εμπρηστής της έντασης που ζούμε ο Κ. Μητσοτάκης»

Ελλάδα
Ν. Ηλιόπουλος: «Εμπρηστής της έντασης που ζούμε ο Κ. Μητσοτάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην πανδημία πληρώνουμε τις εγκληματικές του ιδεοληψίες»

Στη σφοδρή καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, και ως προς την διαχείριση της πανδημίας και ως προς την υποκίνηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Kontra 24 του Kontra Channel.

"Εμπρηστής της έντασης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, υπεύθυνος για τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στο δρόμο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Δυστυχώς για τη ΝΔ η δημοκρατία μας δεν έχει μπει στο γύψο, η δημοκρατία δεν έχει μπει σε καραντίνα, και δημοκρατικές διεκδικήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν", υποστήριξε, καταδικάζοντας περιστατικά όπως "το λιντσάρισμα του αστυνομικού", και υπενθυμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κατήγγειλε.

Διαχώρισε, ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη όπου "χιλιάδες δημοκρατικοί άνθρωποι διαδήλωσαν στη γειτονιά τους ενάντια στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη". "Η αστυνομική αυθαιρεσία στην Νέα Σμύρνη δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Αντίστοιχα περιστατικά είχαν προηγήθηκαν στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στην επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, στις επιθέσεις της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφους εναντίον νέων παιδιών", σημειωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου συνέχισε: "Η κυβέρνηση που για 15 ημέρες δεν μπορούσε καν να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη και τα πολιτικά του φρονήματα. Έχει επαναφέρει τους φακέλους φρονημάτων η κυβέρνηση;"

Στο μεταξύ, επανέλαβε το χαρακτηρισμό "επικίνδυνος" για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την ίδια την αστυνομία και τους εργαζομένους της. "Η ασυδοσία από την πλευρά της αστυνομίας έχει ξεφύγει. Και εκπορεύεται από την πολιτική κατεύθυνση που της έχει δοθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", υπογράμμισε.

"Σε αυτή τη χώρα φαίνεται πως ο μόνος άνθρωπος που δεν έχει καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν είναι ο κ. Μητσοτάκης κατά τη ΝΔ. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και η κεντρική αποτυχία της αφορά στην πανδημία. Εδώ και έξι μήνες η κοινωνία έχει μπει σε νέο lockdown μέσα στο lockdown, αφού κατασπαταλήθηκε η προσπάθεια που έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας, η οικονομία καταρρέει, μέτρα για τα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, που συνιστούν εστίες υπερμετάδοσης δεν έχουν ληφθεί, η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί, με νόμο της ΝΔ 24.000 μαθητές θα πεταχτούν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενόσω ο πρωθυπουργός κάνει κορωνογλέντι στην Ικαρία και τα στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν την τσικνοπέμπτη κορωνοπάρτυ", επέκρινε ο Ν. Ηλιόπουλος.

"Στις 30 Απριλίου πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε το τέλος του πολέμου με την πανδημία. Και έκτοτε άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μέτρα προστασίας, άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανα τμήμα, φρόντισε να διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας και να αφήσει να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια του κορωνοϊού. Επέλεξε να υποστηρίζει ότι δεν κολάει ο ιός στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, και δυστυχώς φτάσαμε να πληρώνουμε τις εγκληματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης", κατήγγειλε. "Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα 6.260 συμπολίτες μας έχουμε θρηνήσει και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να κάνει τα αυτονόητα.

Πρώτα απ' όλα να συνταγογραφήσει τα τεστ, που για την οικογένεια ενός εργαζομένου μπορεί να κοστίσουν έναν ολόκληρο μισθό. Συν αυτώ, αν ένας εργαζόμενος μπει σε καραντίνα, με νόμο της ΝΔ είναι υποχρεωμένος να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες μετά. Έπειτα να λάβει μέτρα στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ταραντίλης αμφισβητούσαν τη σημασία τους κόντρα στα όσα λένε οι επιστήμονες και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τώρα, εδώ που βρισκόμαστε, με την Αττική κυριολεκτικά στο κόκκινο, για να μη ζήσουμε τις σκηνές που έζησε η βόρεια Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, των κλινικών, στην αντιμετώπιση της πανδημίας.", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News