Κορωνοϊός: Πώς θα είναι φέτος το Πάσχα και το καλοκαίρι, με βάση τα τωρινά δεδομένα

Κρήτη
Κορωνοϊός: Πώς θα είναι φέτος το Πάσχα και το καλοκαίρι, με βάση τα τωρινά δεδομένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ματίνα Παγώνη δίνει απαντήσεις στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV

«Η εκτίμηση είναι έως τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού και θα υπάρχει σχετική ανοσία του πληθυσμού, με την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί βάσει προγράμματος και εφόσον έρθουν όλα τα εμβόλια που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ΕΕ και των εταιρειών», τόνισε σε συνέντευξή της στην εκπομπή Ώρα Αιχμής της ΚΡΗΤΗ TV  η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα η κ. Παγώνη τόνισε ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και σίγουρα με περισσότερες ελευθερίες με τη χρήση της μάσκας να επιβάλλεται στα σημεία συνωστισμού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ η πορεία των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τους πολίτες που έχουν αποκτήσει ανοσία επειδή νόσησαν αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν τη θερινή περίοδο πολύ καλύτερη στοιχείο που θα δώσει ουσιαστική ώθηση και στο τουρισμό.

Όσον αφορά το Πάσχα, υπογράμμισε επίσης ότι εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς σίγουρα το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο του 2020 που γιορτάστηκε σε συνθήκες σκληρού εγκλεισμού.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η πορεία των εμβολιασμών με δεδομένο ότι τον Απρίλιο ίσως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της χιλιάδες δόσεις και από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, στοιχείο που θα μπορούσε να θέσει ένα τοίχος ανοσίας με φόντο και την πασχαλινή περίοδο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News