Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: «Κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο με περιστατικά Covid-19»

«Οι ηλικιακές ομάδες 20 και 50 ετών οδηγούν την πανδημία»

«Ένα νοσοκομείο γεμίζει τις τελευταίες ημέρες σε κάθε εφημερία», όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλη Κικίλιας, ο οποίος τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , ότι χθες μόνο είχαμε 185 εισαγωγές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Είπε χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς Covid-19. Αναφέρθηκε στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404.

Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Η ηλικίες που «οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και όπως είπε ο υπουργός είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έκανε έκκληση για άλλη μια φορά στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας και είπε ότι σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών.

Μίλησε επίσης για την επιχείρηση «Ελευθερία» λέγοντας ότι έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και 3,64% και με τις δύο δόσεις.

Κάλεσμα Πατούλη στους ιδιώτες γιατρούς

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος και εκείνος απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της Covid.

Ειδικότερα, να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στη μάχη κατά της Covid, κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας.

Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 2.633 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα 94 από αυτά εντοπίζονται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα 62 εντοπίζονται στην Π.Ε. Ηρακλείου, 19 στην Π.Ε. Ρεθύμνου, 10 στην Π.Ε. Χανίων και 3 στην Π.Ε. Λασιθίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια