Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό νεαρού

Νέα Σμύρνη: Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ /video

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, καθώς είχε δηλώσει τραυματισμό μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Δείτε το βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της Ν.Σμύρνης.

Λάθη και παραλείψεις

Συνεχίζεται η ένταση για την αστυνομική βία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με τα υψηλόβαθμα στελέχη στην Κατεχάκη να κάνουν τη μια σύσκεψη μετά την άλλη προσπαθώντας να εντοπίσουν λάθη και παραλείψεις.

Όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα και μόνο, δεν είχε προηγηθεί κανένας σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα γίνονταν οι έλεγχοι στις πλατείες των Δήμων –Κυριακή μεσημέρι- που ο κόσμος δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί σε άλλο Δήμο και άρα θα πήγαιναν στις κεντρικές πλατείες των περιοχών όπου κατοικούν.

Η επιλογή να σταλεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που είναι ομάδα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διαπιστώσει παραβάσεις Covid αποδείχτηκε λάθος ενώ κανείς δεν είχε σκεφτεί να μπουν πεζές περιπολίες ήπιας αστυνόμευσης, με αστυνομικούς που θα βρίσκονται όλη τη μέρα στις πλατείες, και ή θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες για το συνωστισμό ή θα επέβαλλαν πρόστιμα σε όσους παραβίαζαν τα μέτρα.

Χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη έλεγε:

«Θα μπορούσαν να τοποθετήσουν αστυνομικούς από την ομάδα ΟΔΟΣ που είναι για την ήπια αντιμετώπιση των συγκεντρώσεων σε διάφορες πλατείες της Αττικής σε περίπτωση που δεν υπήρχαν αστυνομικοί από τα τμήματα και αν υπήρχαν πιο σοβαρά περιστατικά, θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν να φτάσουν περιπολικά με ηχητικά μηνύματα και όχι να σταλεί μια ομάδα η οποία αντιμετωπίζει σκληρούς κακοποιούς και οργανωμένα κυκλώματα συμμοριών».

Το λάθος, όμως, όπως φαίνεται να μην υπάρξει αυτός ο σχεδιασμός έκανε την αστυνομία να έρθει αντιμέτωπη με πολίτες και να ακολουθήσουν οι σκηνές βίας, που έχουν δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση και σίγουρα «πονοκέφαλο» στο εσωτερικό της αστυνομίας.

cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια