Νέα Σμύρνη: Tα πρώτα λόγια του αστυνομικού από το νοσοκομείο: «Μη φοβάστε, θα αντέξω»

Ελλάδα
Νέα Σμύρνη: Tα πρώτα λόγια του αστυνομικού από το νοσοκομείο: «Μη φοβάστε, θα αντέξω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι άγνωστοι κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για δυόμιση λεπτά

Σοκάρουν οι εικόνες από τη Νέα Σμύρνη με τον αιμόφυρτο αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αιμόφυρτος.

Όλα ξεκινούν όταν ένα άτομο  από το συγκεντρωμένο πλήθος ξεκινά από την πλατεία και τρέχοντας για 100 τουλάχιστον μέτρα φτάνει το δίκυκλο της Αστυνομίας, τραβάει τον αστυνομικό και τον ρίχνει από το μηχανάκι.

Μόλις, οι υπόλοιποι  βλέπουν τον αστυνομικό στο έδαφος τρέχουν κατά πάνω του.

Ακολουθεί άγριος ξυλοδαρμός από δεκάδες άτομα, μέχρι να εμφανιστούν και πάλι οι δυνάμεις της Αστυνομίας και να ακολουθήσει ανθρωποκυνηγητό.

«Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Έπρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, ειδικούς φρουρούς που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τον δουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV.

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι φερόμενοι δράστες κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για δυόμιση λεπτά.

Ο 27χρονος ειδικός φρουρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς ενώ δεχόταν άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο. 

Το χρονικό της άγριας επίθεσης στον αστυνομικό

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα κουκουλοφόρων ήρθε πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από τον όχλο ορμά και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον ρίχνει κάτω ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα περικυκλώνουν τον αστυνομικό και τον χτυπούν άγρια με κλωτσιές και γροθιές σε όλο του το σώμα. Κάποιοι και ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος, συνεχίζουν να τον χτυπούν. Τα χτυπήματα που δέχεται σε όλο το του κορμί, ακόμη και στο κεφάλι, ειναι σφοδρότατα.

Ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού κρατά περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν από τον όχλο.

Σύμφωνα με το ethnos,  ένας απο τους δράστες τον κλωτσάει και φωνάζει «θα πεθάνεις!».

Οι άγνωστοι δραστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται έπειτα απο περίπου μισή ωρα - αφου δεν μπορουσε να πλησιάσει απο τα οδοφράγματα με τους φλεγόμενους κάδους που είχαν στησει οι άγνωστοι.

Ο 27χρονος ειδικος φρουρός από τις Σέρρες, μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική, στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή.

Ο αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του «Μη φοβάστε, θα αντέξω» και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

 Εκτός από τον 27χρονο Αγγελο από τις Σέρρες, έχουν τραυματιστεί άλλοι εννέα αστυνομικοί από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Φωτογραφίες: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News