Άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με μολότοφ και χημικά - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Ελλάδα
Άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με μολότοφ και χημικά - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομα με κράνη ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδίωξαν οι αστυνομικοί.

Τραυματισμός αστυνομικού

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F589830471976587%2F&show_text=false&width=560

Τέσσερις οι τραυματίες αστυνομικοί - Οι τρεις ελαφρά

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίσθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ.Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων. 

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Κατασχέθηκαν δεκάδες μολότοφ, μπουκάλια με βενζίνη και μπετόβεργες

Μπουκάλια με βενζίνη και μπουκάλια μολότοφ βρήκαν άνδρες της Αστυνομίας στη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες σκόπευαν να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Ένα γκρουπ αυτών, περίπου 2.000 ατόμων, επιχείρησαν να πλησιάσουν το αστυνομικό τμήμα πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με τους άνδρες της αστυνομίας να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

(Φωτογραφία iefimerida.gr)

(Φωτογραφία iefimerida.gr)

Βίντεο πηγή: protothema.gr

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News