Νέα Σμύρνη: Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία

Ελλάδα
Νέα Σμύρνη: Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας

Με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, ενάντια στην αστυνομική βία και την αυθαιρεσία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο cnn.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανοικτές συνελεύσεις πολιτών και άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, για να διαμαρτυρηθούν για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην περιοχή.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και την αυθαιρεσία.

Ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας να σταματήσουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα ενός πίνακα που αφέθηκε στα σκαλιά της πλατείας, δίπλα από το σημείο όπου ένας νεαρός ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς με πτυσσόμενα γκλοπ και έγραφε την λέξη «ΠΟΝΑΩ» (σ.σ. η λέξη που άρχισε να φωνάζει ο έφηβος όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν).

Οργή και ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Την ίδια στιγμή, δεν λέει να κοπάσει η οργή που έχει προκαλέσει η στάση αστυνομικών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου μέσα από βίντεο αποκαλύφθηκε ότι ασκήθηκε βία κατά πολιτών και προσαχθέντων σε μια πλατεία όπου συχνάζουν οικογένειες και παιδιά.

Και παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία από την Κυριακή το απόγευμα, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της κατάστασης.

Κατά των 11 συλληφθέντων πολιτών σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συγκεντρώνεται το Σαββατοκύριακο αρκετός κόσμος - κάτι που σημαίνει ότι ούτως ή αλλιώς απαιτείται διακριτικός χειρισμός.

Η αστυνομία δέχεται καταγγελίες για τη συγκεκριμένη πλατεία για άτομα που συχνάζουν εκεί και παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που λίγο πριν από τις 15:00 ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στο σημείο για να πραγματοποιήσει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Γρήγορα ο έλεγχος χάθηκε και σε βίντεο αστυνομικός εμφανίζεται να χτυπά με πτυσσόμενο γκλοπ έναν νεαρό, ακόμη και την ώρα που είναι πεσμένος στο έδαφλος.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και πολιτών που είχαν βγει με τα παιδιά τους για μία βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης είπε:

«Η Αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση».

Με τη σειρά του, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε με τη σειρά του πως οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως αυτοί που πήγαν στο νοσοκομείο ήταν αστυνομικοί και όχι πολίτες.

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News