Ελλάδα

Μηνύσεις από την οικογένεια του βρέφους 37 ημερών που πέθανε από κορωνοϊό

Η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί κατά του νοσοκομείου

Μηνύσεις κατά του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναμένεται να κάνει η οικογένεια του βρέφους 37 ημερών που έχασε τη ζωή του μετά από νοσηλεία του με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την οικογένεια κανένας δεν ήταν θετικός και είναι άγνωστο πώς κόλλησε κορωνοϊό το άτυχο αγοράκι. Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως θετική ήταν μια θεία της οικογένειας αλλά και ακόμη ένα μικρό παιδί.  Την Πέμπτη συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο.

Το χρονικό

Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγια Σοφία". Το νεογνό λιγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφερθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμενης από τον κορωνοϊό.

Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, "Αγλαια Κυριακού". Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστά δεδομένα από τη νοσηλεία του άτυχου νεογνού εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων. Ειδικότερα, αναφέρει:

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με

ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών. Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή».

Πηγή: protothema.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια