N. Ηλιόπουλος: «Πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η ακραία αστυνομική βία

Ελλάδα
N. Ηλιόπουλος: «Πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η ακραία αστυνομική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να απαντήσει η κυβέρνηση εάν έχει επαναφέρει τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων»

«Αυτά που ζήσαμε στη Νέα Σμύρνη συνδέονται άμεσα με την κεντρική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να παίρνει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επιβάλλει μόνο περιοριστικά μέτρα και επενδύει στην καταστολή», σημείωσε, λέγοντας ότι «η αστυνομία πλέον σε αρκετές περιοχές συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε κατεχόμενη ζώνη». «Δεν είναι μόνο η Νέα Σμύρνη. Είναι γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη και αλλού. Θυμόμαστε το ξύλο που έπεσε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ και κανείς δεν τιμωρήθηκε», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 «Ακριβώς επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, ζητάμε ο κ. Μητσοτάκης –στο πλαίσιο της περίφημης “επιτελικής” του ευθύνης- να αποπέμψει άμεσα και τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας», υπογράμμισε. «Όλα αυτά που γίνονται είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «το δεύτερο τεράστιο πλήγμα στη Δημοκρατία, μετά το περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, είναι το γεγονός πως από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση έχει φακέλους με τα φρονήματα των πολιτών». «Είδαμε χθες τον κ. Κυρανάκη να “δίνει” στον αέρα το όνομα και τα στοιχεία του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία», υπενθύμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «το όνομα και τα στοιχεία αυτά βρίσκονταν σε nonpaper που μοιράστηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Μας προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι μία κυβέρνηση που για 20 ημέρες δεν μπορούσε να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη και έλεγε ο “γνωστός σκηνοθέτης” ο οποίος “παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους”, μέσα σε ένα απόγευμα ήξερε για έναν πολίτη που έχει ξυλοκοπηθεί από την αστυνομία, τις πολιτικές του απόψεις, το αν έχει κατέβει σε πορείες και σε ποιες πορείες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει λοιπόν να απαντήσει αν έχει επαναφέρει τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερθείς στο κορωνογλέντι που έγινε την Τσικνοπέμπτη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως αποτυπώνεται σε σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό». «Το ερώτημα είναι –εφόσον δεν έγινε από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς- από ποια υπηρεσία διοργανώθηκε το συγκεκριμένο κορωνογλέντι», επισήμανε. «Είναι πολύ εξοργιστικό, την ίδια στιγμή που πολίτες, οι οποίοι απλά κάνουν μια βόλτα σε μια πλατεία της πόλης κινδυνεύουν να φάνε ξύλο από την αστυνομία, να διοργανώνονται κορωνογλέντια μέσα σε κρατικά κτίρια και τα στελέχη της κυβέρνησης να τα καλύπτουν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.​

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News