Έξαρση του κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες - Τα 5 στάδια της νόσου

Ελλάδα
Έξαρση του κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες - Τα 5 στάδια της νόσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση των γιατρών για τα σημάδια της νόσου

'Εξαρση του κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες διαπιστώνουν οι γιατροί, καθώς χθες ένα βρέφος μόλις 37 ημερών πέθανε από η νόσο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου περιέγραψε τα 5 στάδια της νόσου και ζήτησε την προσοχή των γονέων.

Τα πέντε στάδια

Συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Όπως τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει περί τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός- με Covid. Επιπλέον γυναίκα που γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορωνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

Στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν

"Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με Covid. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί", εξήγησε ο κ. Ανδρέου και επεσήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει "θα μου περάσει" και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News