Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Νέα στοιχεία για την υπόθεση κακοποίησης παιδιών - Ερευνούν αν είχε κακοποιήσει και άλλα ανήλικα

Ελλάδα
Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Νέα στοιχεία για την υπόθεση κακοποίησης παιδιών - Ερευνούν αν είχε κακοποιήσει και άλλα ανήλικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τραυματιοφορέας είναι και πατέρας ενός παιδιού

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπως προκύπτουν από την έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έχουν καλέσει -και ένας-ένας ανεβαίνουν στα γραφεία του 8ου ορόφου της ΓΑΔΑ- μάρτυρες όπως γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και συνάδελφους του 55χρονου τραυματιοφορέα, για να δώσουν στοιχεία για την φρικτή αυτή υπόθεση. Στόχος είναι να διαπιστωθεί, αν εκτός απο τις δύο περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών, τα χρόνια που ο διεστραμμένος υπάλληλος δούλευε στα χειρουργεία του νοσοκομείου, έχει κακοποιήσει και άλλα παιδάκια.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ο 55χρονος, με 33 χρόνια υπηρεσίας και πατέρας ενός παιδιού ο ίδιος, βρισκόταν τα τελευταία χρόνια μέσα στα χειρουργεία του Παίδων. Το καθήκον του ήταν να τοποθετεί καθετήρες στα παιδιά που είχαν υποβληθεί σε αναισθησία. Και εδω είναι εύλογα τα ερωτήματα πώς ένας τραυματιοφορέας που η ειδικότητά του είναι να μεταφέρει τους ασθενείς μέχρι τον προθάλαμο των χειρουργείων, τοποθετήθηκε μέσα σε αυτά και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο ρόλο.

Δεύτερον, οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο οι δύο περιπτώσεις των ηλικίας 6 και 8 ετών κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του παιδόφιλου τραυματιοφορέα, αλλά υπάρχουν και άλλες. Όμως είναι δύσκολο να αποδειχτεί, καθώς κανείς δεν τον έχει πιάσει επ' αυτοφώρω, ούτε τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν, γιατί σε αυτή τη φάση μέσα στο χειρουργείο, είναι σε αναισθησία.

Τρίτον, δεν υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών ή νοσηλευτών που να αναφέρονται σε ύποπτες κινήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όμως οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων θα μπουν πολύ βαθιά στο παρελθόν του 55χρονου τραυματιοφορέα για να βγάλουν άκρη.

Η δράση του σάτυρου τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Ήταν 29 του μηνός, όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια είδε τον τραυματιοφορέα την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία. Όμως η γιατρός εκτίμησε ότι ίσως δεν είδε καλά και έτσι τον έβαλε στο μικροσκόπιο για να δει τι θα έκανε στον επόμενο ασθενή.

Όταν τον είδε, σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί, να κάνει το ίδιο πράγμα και μάλιστα το παιδί να αιμορραγεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ και το γάντι του ήταν γεμάτο αίματα, τον κατήγγειλε εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε βάρος του διενεργήθηκε ΕΔΕ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο ίδιος τα αρνείται όλα. Οι αστυνομικοί δεν τον έχουν καλέσει ακόμα για κατάθεση, καθώς περιμένουν να συγκεντρώσουν και άλλες μαρτυρίες, πριν περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News