Νέα Σμύρνη: ΕΔΕ για τα επεισόδια - Προσήχθησαν 11 άτομα

Ελλάδα
Νέα Σμύρνη: ΕΔΕ για τα επεισόδια - Προσήχθησαν 11 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες

Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ζήτησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έγιναν σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ενώ αρχικά οι αστυνομικοί περιέγραφαν επιθέσεις εναντίον τους, τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και κατέκλυσαν το Διαδίκτυο έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο αντίδρασης εκπαιδευμένων αστυνομικών μέρα μεσημέρι σε μια πλατεία που βρίσκονταν απλοί πολίτες.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους στους πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για το αν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης για τον Covid-19.

Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στους προϊσταμένους τους ότι δέχθηκαν επίθεση και ότι μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Λίγο αργότερα όμως βίντεο που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο αποτυπώνουν σκηνές όπως ενός νεαρού ο οποίος δεν αντιστέκεται αλλά παρ' όλ' αυτά δέχεται χτυπήματα με γκλομπ από αστυνομικό, ενώ σε άλλο βίντεο ένας άλλος νεαρός χωρίς να υβρίζει, ρωτά τον αστυνομικό για ποιο λόγο χτυπούν τους πολίτες για να δεχθεί λίγο αργότερα και αυτός χτυπήματα από γκλομπ.

Τα συνολικά 11 άτομα που προσήχθησαν, θα συλληφθούν και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους.

Πηγή: cnn.gr

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News