Εμβόλιο AstraZeneca: Κοντά στο «πράσινο φως» για εμβολιασμό και των άνω των 65 ετών

Ελλάδα
Εμβόλιο AstraZeneca: Κοντά στο «πράσινο φως» για εμβολιασμό και των άνω των 65 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει την έγκριση

Κοντά στο «πράσινο φως» για εμβολιασμό και των πολιτών άνω των 65 ετών βρίσκεται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη «με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί την διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα».

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε πως οι ελληνικές Αρχές είναι έτοιμες να δώσουν τη σχετική έγκριση. «Το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορεί να χορηγείται και στους άνω των 65 ετών και στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Κικίλας.

Αν και το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε αποφασιστεί να χορηγείται μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά δεδομένα για τις πιο πάνω ηλικίες, νέες μελέτες από τη Γερμανία δείχνουν μεγάλη αποτελεσματικότητα και στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο AstraZeneca έχει λάβει έγκριση για χορήγηση σε πολίτες άνω των 65 στη Μεγάλη Βρετανία, στην Γαλλία (65 με 74 ετών με υποκείμενα νοσήματα), στην Αυστρία και σήμερα στη Γερμανία, μετά από έγκριση της Επιτροπής Εμβολιασμών της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr 

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News