Lockdown: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Έκτακτες ανακοινώσεις απόψε από Κικίλια και Χαρδαλιά

Ελλάδα
Lockdown: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Έκτακτες ανακοινώσεις απόψε από Κικίλια και Χαρδαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετακίνηση 6 μόνο με τα πόδια...

Δεδομένα θεωρούνται τα νέα μέτρα αφού φαίνεται ότι “κλείδωσαν”: το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια, θα είναι και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, το πιθανότερο, από αύριο. Το lockdown συνεχίζεται τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου και δεν αποκλείεται να ισχύσει σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των μεταλλάξεων που φέρνουν εκτόξευση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές.

Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Το τι θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς (εκτός από την παράταση του lockdown) θα το αποφασίσουν οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδριάζουν από τις 11:00 για να εξετάσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα (σε συνάρτηση και με την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική) και να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση για το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν τα κρούσματα.

Αλλαγές για τα sms

Οι σκέψεις είναι να αλλάξουν οι κωδικοί «6» και «4» στο 13033. Για τον πρώτο, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αλλάξει και να γίνει μόνο για βόλτα με τα πόδια (δηλαδή κοντά στο σπίτι και όχι με το αυτοκίνητο) το επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν θα απαγορευτούν, αλλά πιθανότητα να γίνονται με τα πόδια. Επειδή όμως αυτό θεωρείται δύσκολο στην εφαρμογή, όλα τα σενάρια μέχρι στιγμής εξετάζονται.

Πηγή: Newsit.gr

(φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News