«Αγία Σοφία»: Τραυματιοφoρέας παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα στο νοσοκομείο - Εισαγγελική παρέμβαση

Ελλάδα
«Αγία Σοφία»: Τραυματιοφoρέας παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα στο νοσοκομείο - Εισαγγελική παρέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα εξετάζεται το θέμα το πειθαρχικό συμβούλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ειδικότερα, η έρευνα έχει ξεκινήσει έρευνα για τραυματιοφορέα του νοσοκομείου έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Έχει γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και, όπως αναφέρει το πόρισμα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο συγκεκριμένος φέρεται να επιχείρησε να βιάσει 8χρονη κοπέλα.

Τα δημοσιεύματα για το θέμα μάλιστα πορκάλεσαν την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο τραυματιοφορέας βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη, έγινε ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου και σήμερα ο εργαζόμενος περνάει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κικίλιας όταν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε: «Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Επίσης, ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να στείλει άμεσα τον φάκελο στον εισαγγελέα.

ΕΔΕ και πειθαρχικό συμβούλιο για τις καταγγελίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μάλιστα, ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα εξετάζεται το θέμα το πειθαρχικό συμβούλιο.

Όταν ολοκληρωθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, οι φάκελοι μαζί με την ΕΔΕ θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για το θέμα και, όπως τονίζουν, δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Φωτογραφία: unsplash

Megatv.com - in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News