Ελλάδα

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορωνοϊό – 3 παιδιά στην κλινική covid

Το παιδί έχει κι από άλλα προβλήματα υγείας

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετακινήθηκε 9χρονο παιδί με κορωναϊό από το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης, το οποίο είχε εισαχθεί αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με ένα ακόμα 13χρονο από το ίδιο Ίδρυμα, ο οποίος ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια γι’ αυτό και εισήχθη στη Μονάδα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Γαβριήλ Δημητρίου.Ο ίδιος είπε ότι ο μικρός παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το παιδί πάσχει κι από άλλα προβλήματα υγείας. Είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κατάστασή του είναι σταθερή και παρακολουθείται ενώ εκτιμάται ότι σύντομα θα εξέλθει από τη Μονάδα.

Τρία παιδιά στην κλινική covid

Τη Δευτέρα στην κλινική covid, νοσηλεύονταν 5 παιδιά ενώ την Τρίτη τρία.

Η 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 14χρονος, μια 14χρονη. Στα ύποπτα περιστατικά συγκαταλέγεται και ένας 6χρονος με με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

Σύμωνα με τα στοιχεία που έδωσε  προ ημερών ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ μιλώντας στην ίδια πηγή, από το τέλος Οκτωβρίου  στο ΠΓΝΠ, στην παιδιατρική, έχουν νοσηλευτεί με κορωναϊό, 20 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 380 ύποπτα περιστατικά.

Eπίσης, από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί στα ΤΕΠ 57 παιδιά θετικά στον ιό. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά.

Πηγή: In.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια