Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ η Ελληνίδα, Φωτεινή Παζαρτζή

Ελλάδα
Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ η Ελληνίδα, Φωτεινή Παζαρτζή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια και πρωτόγνωρη επιτυχία για τη χώρα μας

Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή της κ. Φωτεινής Παζαρτζή, καθηγήτριας του διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ.

Η επιτυχία αυτή - πρωτόγνωρη για την Ελλάδα - γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, δοθέντος ότι η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ αποτελεί το ανώτατο όργανο για την επίβλεψη της εφαρμογής, παγκοσμίως, τόσο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όσο και των λοιπών επιμέρους διακηρύξεων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Στην ουσία για πρώτη φορά Ελληνίδα γίνεται πρόεδρος του κορυφαίου Ελεγκτικού Μηχανισμού που είναι το όργανο των διεθνών συμφωνιών για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα στην οικουμένη, ελέγχοντας περισσότερα από 180 κράτη - μέλη αυτού του οργάνου.

Η επιτυχία της κ. Παζαρτζή, είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη ότι ενώ υπήρξε υποψήφια και για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τελικά προκρίθηκε αντί αυτής από συγκεκριμένους παράγοντες του ελληνικού πολιτικού συστήματος η εκλογή του κ. Ιωάννη Κτιστάκι, που είναι ο νέος Έλληνας δικαστής σε αυτό το δικαστήριο.

Επειδή όμως, ως φαίνεται, κάθε εμπόδιο για καλό η κ. Παζατζή βρέθηκε από σήμερα το απόγευμα να ηγείται του κορυφαίου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα Ελεγκτικού Μηχανισμού του ΟΗΕ ως πρόεδρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News